13 Kasım 2008 Perşembe

Orada Bir Yerlerde Sarı-Kırmızı Olacaktı..!

Resimde gördüğümüz Galatasaray'ın 2008-2009 sezonunda giyeceği ''1.'' formasıdır. Lanse edilen budur. Sarı-kırmızı parçalı forma, beyaz şort, beyaz çorap..

17 resmi maça çıkmış Galatasaray bu sezon, şu ana kadar.. Bunların 8i iç sahada oynanmış. Toplam 17 maçta Galatasaray'ın sarı-kırmızı parça forma, beyaz şort beyaz çorap ile çıktığı maç sayısı 0 (yazı ile sıfır). Peki sezon başında bize söylenen ne? Hani buydu asli forması Galatasaray'ın.

Sadece 1 maça sarı-kırmızı parçalı forma ile çıkmış Galatasaray, onda da altta kırmızı şort ve çorap ile.. Birde siyah aptal iğrenç font var ki aman aman.. Numaralar isimler okunmuyor.. Kırmızının arkasına siyah fontu düşünen 'büyük' insana selamlar burdan!

Devam edelim.. Futbolcuların uğur denemesi deniyor her maça Hollanda forması ile çıkmamıza. Bakın, farklı renkte forma yapılır, her takımın vardır. Ama bunlar deplasmanda giyilir.Her deplasmanda da değil. Sadece bazı özel ve forma karışıklığı yaşanan maçlarda giyilir. Evindeki her maça takım asli 1. forması ile çıkar. Galatasaray geleneği bunu gerektirir. O zaman yapmasaydınız arkadaşım, Metin Oktay parçalı forması diye sunmasaydınız, demeseydiniz bizim 1. formamız bu diye..

Şu anlattığım durum rezalettir tek kelime ile. Galatasaray evindeki her maça, dışardaki maçların da önemli bir bölümüne sarı-kırmızı parçalı forma, beyaz şort, beyaz çorap ile çıkmalıdır. Çıkmak zorundadır. Uğur vs önemsizdir. Çünkü bir kulübün geleneği söz konusudur. Bir Manchester United'ın, Real Madrid'in, Juventus'un, Milan'ın, İnter'in, Liverpool'un Bayern'in kendi sahasında asıl forması dışında bir forma ile oynadığını gördünüz mü?...

Kendi sahanda her maç, her zaman 1. forman olarak gösterdiğin formayı, tamamiyle yani gsöterdiğin şekilde giymek zorundasın.. Bu kulüp adına zorunluluk olmalıdır.


Hiç yorum yok: