25 Kasım 2008 Salı

Fenerbahçe-Porto Maç Önü

Az bir zaman kaldı Fenerbahçe-Porto maçının başlamasına. Önemi mağlum. Fenerbahçe'nin oyun anlamında olmasa da skor bakımından bir yükselişi vardı son dönemde. En son Ankaragücü'nü de geçseler iyice yüksek moralle çıkacaklardı bu akşam. Şimdi pek de moralli olduklarını söyleyemeyiz. Baskı altında olacaklar. Kazanmaları şart çünkü. Burada bir noktayı kendi açımdan söylemeleyim. Kazanmaları şart dedim ama bunu uefa getirisi için söyledim. Yani bu maçtan 3 puan da alınsa gruptan çıkma ihtimali olduğunu düşünmüyorum Fenerbahçe'nin. Hedef uefa olmalıdır ki zaten gerçekte de odur kanımca. Neyse devam edersek; baskı kötü bir psikoloji sağlayacaktır oyunculara ki burada Fenerbahçe'nin en büyük avantajı Porto'nun hakikaten aman aman bir takım olmadığıdır. Yenilebilir bir takım Porto. Tabi buna Fenerbahçe'nin inanması lazım.

Dezavantajlardan devam edersek, baskı dediğimiz mereti Lugano'suz Fener tandemi nasıl kaldıracak, kafamdaki en büyük soru bu. Selçuk hakkında ise ben bir şey söylemeyeyim, en nazif ifade ile 'iyi futbolcu değil o' diyerek işin içinden çıkayım.

Bugün Arsenal'de Kiev'i yeneceğinden muhtemelen, Fener bu maçı alamazsa 3 puanda kalacak Kiev'in de 6 puanı olacak. Hakeza Porto'da 7 puan yapacak. Olası bu sonuçlarla son haftaya bakarsak, Kiev-Fener maçına: Kiev garantilemiş olmayacak, gruptan çıkma şansını tamamen yitirmiş olmayacak aynı Fener gibi kazanma zorunluluğunda olacak ki gruptan çıkabilsin, bu da zor hava şartlarında, zor deplasmanda 3 puan almayı çok çok zor bir ihtimal haline getirecek Fenerbahçe açısından.

Kısacası Fener bugün kazanabilir, kazanmak zorunda. Kazanamazsa bana göre sadece var olan uefa'ya devam ihtimali de yok olur..

Hiç yorum yok: