9 Kasım 2008 Pazar

Fenerbahçe-4 Lincoln-1

Bu akşam kadıköyde, 1 tane şerefsiz, (hüseyin göçek), 10 tane sahada amaçsız dolanan galatasaraylı futbolcu, 1 tane elinden geleni yapan çok iyi olan galatasaraylı futbolcu (lincoln) vardı.. Bir galatasaraylı olarak takımım budur, bu akşam.. Fenerbaheçe 11 kişi iyi veya kötü değil, inanarak mücadele ederek oynadı ve kazandı. Bahsettiğim şerefsiz, gece yattığında nasıl uyuyacak, vicdan, kul hakkı, günah, gibi kavramlara sahip mi bilmiyorum. Galatasaraylı futbolcuların aynaya bakıp ’ben kadıköyde oynamaktan korkmuyorum’ demesi ve buna bir şekilde inanması lazım. Korktukları belli ki lincoln gol attıktan sonra ayaklarına gelen her topu dikmeye çalıştılar. Kafasında bu maçı kaybederek çıkmış yine galatasaray, buna çözüm bulmadan bu korkuyu baskıyı (ne derseniz) yenemeden kafalarında, buradan galibiyet alamaz galatasaray. Allah aşkına, sahada panik olmayan sadece futbol oynamayı kafasına koyan bunu yapan, layıkıyla yapan, 1 ( yazıyla ’bir’) adam (lincoln) olur mu ya? Biraz da Arda kalktı bu baskıdan. Gerisi hikayeydi. Psikolojij açıdan bir şeyler değişmeden, dediğim gibi galibiyet imkansız galatasaray adına. Fenerbahçe ne kadar kötü olsada, bu maça kazanacağına inanarak buna gerçekten inanarak çıkıyor. Sonuç ta bu oluyor. Maç başlamadan futbolcuların kafasındaki, (dikkat edin sahada oynanan oyunu konuya dahil etmiyorum bile ki önemli olmuyor bu, galatasaray iyi başlayıp gol bulsada değişmiyor çünkü) düşünce sonuca direk etki ediyor. Bir taraf kazancağına inanırken öbür taraf bir iki kişi hariç kafasında binlerce tilkiyle çıkıyor. Sonuçta bu oluyor..

Buradan sonrası biraz taraftarlıkla söylenmiş şeyler olacak..

Haydi bastır galatasaray
En büyüksün galatasaray
yönetim futbolcu taraftar
şampiyonsun GALATASARAY

moralimizi bozmayalım, şampiyonda olacağız, uefa'yı da burada alacağız. biz iyi bir takımız. inanın galatasaraylılar. inanın. biz galatasaraylıyız.

2 yorum:

Anelka dedi ki...

Vicdan demişken...
Kocaelispor'a faullu, Konyaspor'a bir tane faullu bir tane de ofsaytlı, Eskişehir ve de Trabzon'a da el yordamıyla atılan gollerde ve de Sabri'nin sakat Carlos'a yaptığı saygısızlıkta, Ayhan'ın Emre'ye çift dalışında ve daha nicelerinde vicdanınızın sesini ararız. Ararız da bulamayız...

Ege dedi ki...

madem o kadar yürekli cengaver bir hakemdi de göçek, niye lincoln ilk sarısını aldıktan hemen sonra kendini attığında 2.sarıyı gösteremedi. herkes gördü kendini attığını. madem o kadar cesursun, kararlısın doğrudan şaşmazsın atsaydın orada da lincoln'ü. eyyam budur işte. tepkim de buna..