13 Kasım 2008 Perşembe

Galatasaray-Kayserispor

Galatasaray tarafına bakmadan önce bir şeyler söylemek istiyorum Kayseri ile ilgili.. Amacı her zaman büyük Kayserispor'un. Ülke puanımız yüksek olmadığından ilk iki şl'ye, 3. 4. ve türkiye kupası sahibi uefa'ya gidiyor. Kısacası avrupaya gitmek isteyen takımın ya 4. (gs-fb-bjk'yi ilk 3 sayarsak) Kayserinin hedefi yüksek demiştik.. Şl hayal olduğundan uefa'nın olabilitesi daha yüksek. Nitekim geçen senede bunu yaptılar ve uefa'ya katıldılar. Tıpkı geçen sene yaptıkları gibi bu senede bunu yapmanın en kısa ve nispeten kolay yolu Türkiye Kupasını almak. Özellikle gruplardan çıktığınızda, ilerki bölümlerde ikili maç olduğundan kupaya devam etme şansınız yükseliyor. Kayseri bu kupayı ciddiye alıyor ve belkide ligden daha çok önemsiyor. İlk maçında da puan kaybetti kendi evinde, gruptan çıkmak için bu maçta ellerinden geleni yapacaklardır..

Galatasaray içinse, şöyle söze gireyim.. Öncelikle tribünlerin boş olmasından bahsedeyim. Bence sebep, taraftarın tepkisi değil. Böyle bir şey yok. Sebep; hafta içi olması, dönüş saatinin trafikle birlikte, gece geç saatleri bulması ve yine hafta içi olduğundan bunun göze alınamayacak olması, kupa formatı dolayısıyla galatasaray için taraftar gözünde 'dandik' maç olması, ve belki size garip gelecek ama tribüne giden çoğunluğun yaşının 18-22 yaş aralığında olması, dolayısıyle ''vize'' dönemi olduğundan, taraftarın gelmeme sebebi ortaya çıkıyor..

Maç içinse; Galatasaray oynadığı her turnuvaya kupa amacı ile çıkar diyebiliriz. Amaç budur yani. Kadroda rotasyon var gibi ama ciddiyetide elden bırakmamış ki Skibbe bence doğruda yapmış. Hafife alınacak maç değil. Kolay maç değil.

Moral lazım Galatasaray'a. Üzüldüler tabiki onlarda Fener mağlubiyetinden. İlerki maçlarda etki-tepki olacağını ve Galatasaray'ın yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Kupada gruptan çıkmak adına da kazanmalı Galatasaray. Güzel bir maç bekliyorum, Galatasaray kazanacaktır bence.. Kendi adıma da inşallah diyeyim güzel goller temennisiyle Galatasaray'dan. Tabi her iki takımada kırmızısız-sakatsız bir 90 dakka olsun inşallah.

Dualarla bitirdik yazıyı =), daha da gülmek için (bkz. Maskeli Servet, hakikaten korkutu bir o kadar da komik görünüyor)

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we will see if we see a new Galatasary after the bad second half against Fenerbahçe.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)