16 Ekim 2008 Perşembe

NBA'den Avrupa'ya Süperyıldız?

Childress ile popülerliği tavan yapan NBA oyuncularının Avrupa'ya transfer olma furyası devam edecek gibi duruyor. Açıkçası her ne olursa olsun Avrupa kulüplerinin orta sınıf oyunculara yüksek kontrat vererek transfer edebileceklerini düşünüyorum bundan sonrada. Tabiki her kulüp bu finans düzeyinde değil ama sayısı çok olmasada bu bütçelerde başta Olimpiakos olmak üzere kulüpler var. Bu noktaya kadar NBA'in ulaşılmazlığını tehdit edecek düzeyde gözükmüyordu Avrupa harekatı ama, son günlerde konuşulanlar değişimin boyutlarının büyüyebileceğine işaret...

Sene başında NBA-Avrupa transferleri olduğunda Kobe, Lebron gibi süperyıldızlara da sorulmuştu bu konu. Yani gelip gelmemeleri ile ilgili. İkiside eğer hakikaten NBA'den alacaklarının çok fazlası verildiği ve gerekli şartlar oluştuğu taktirde gelebileceklerini söylemişti. Başta dediğim gibi kimse Avrupa kulüplerinin bu kadar da fazla yükselemeyeceğini düşündüğünden bir süperyıldızın Avrupa'ya gelmesi tahmin edilmiyordu.

Ancak, şu sıralarda etrafta dolaşan dedikodulara bakınca insanın kafasında bir 'acaba' oluşuyor. Olimpiakos'un Kobe Bryant'ı transfer etme isteğinden bahsediyorum. (Ntvspor'un da etraflıca anlattığı habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz) Kobe Bryant bu yaz serbest kalabilir ve Lakers'dan alabileceğinin (vergiler, ekstra maddeler ile beraber) daha fazlasını Olimpiakos'da bulabilir. Bu olur olmaz ayrı konu, gayet tabiki olmasını istemem ama bu kapının açık bırakılması önemli bir tehlike kanımca.

Bunu önlemenin yolu aslında var. Salary Cap ücret tavanı uygulamaları genişletilebilir, vergi miktarı azaltılabilir.. Ancak bunun bir an önce yapılması gerek aksi taktirde bir süperyıldızın NBA'i terkedip başka bir organizyonda yer alması NBA'in ulaşılmazlığına, kalitesine, hatta en büyüklüğüne çok ciddi bir darbe vurur.

http://www.ntvspor.net/Pages/28697.ASP

Hiç yorum yok: