8 Ekim 2008 Çarşamba

Bu Sefer Olacak mı?

Kuralar çekildi. Bizim açımızdan bakarsak, grubun kolay olduğunu söylemek imkansız. Zaten bu sene uefa kupasının, şampiyonlar ligi seviyesinde olduğundan, kolay rakip-kura beklemek hayalcilik olurdu. Kısaca kendi takımımız adına bir değerlendirme yapalım..

Orta seviyede bir grupta yer alıyoruz. Daha zoru da olabilirdi, daha kolayı da. İlk torbadan gelen takım Benfica. Napoli'yi eleyerek geldiler onlarda. İlk bakışta grubun mutlak favorisi görünümündeler. Bunuda hakediyorlar. Açıkçası biraz bizimle benzerlik gösterdiklerini söyleyebilirim. Hücüm gücü çok yüksek, savunması sıkıntılı. Olimpiyakos liginin lideri, Galatasaray'ın grupta direk rakibi. Kadro kalitesi bizimki kadar iyi değil, ama herşey isimler değil tabi. Hertha garip bir takım. Çok güçlü değil, küçümsenecek bir takım hiç değil. Metalist ekibi, kuralar çekildiğinde çok mutlu gözüküyordu. Ben anlamadım sebebini. Beşiktaş'ı yenince çok uçtular gibi. Neyse, kendi evlerinde bir kaç sürprize imza atabilirler ama şansları yok gruptan çıkma adına.

Gruba orta derece zorlukta dedik ama fikstür mükemmel. Gruptan çıkma adına bir numaralı rakibimiz olan olimpiyakos ile evimizde oynayacağız. Benzer takımlardır Türk ve Yünan takımları. Evlerinde her zaman favoridirler kazanırlar. Deplasmanda ise tam tersi her rakip karşısında zorlanırlar. Bu açıdan onlarla evimizde oynamak harika oldu. Kesinlikle kazanılması gereken bir maç, iyi veya kötü oyun, şans veya kader ama bir şekilde kazanılması şart.. Benfica ile deplasmanda oynamak da bir o kadar güzel. ''Kaybetsen ne olacak?'' tadında bu karşılaşmada. Alacağımız 1 puan bile güzel olur. Metalist ile deplasman oynasaydık, acaba derdim ama sami yen'de şanşları olmaz. Hele bu kadar yüksekten uçarken metalist'li dostlarımız.. Herhta ile nerde oynamak isterdik? Tabiki deplasmanda. Hem kendi performanslarına baktığımızda evlerinde kötüler, hem de berlin stadının yarısı Türk olur arkadaş. Kendi evimizde iki maçıda alırız, hertha'dan minimum beraberlik derim. Gruptan 2. olarak çıkarız, 1 de ihtimal dahilinde diyorum. İnşallah..
23.10 Galatasaray-Olimpiyakos
06.11 Benfica-Galatasaray
27.11 Galatasaray-Metalist
03.12 Hertha Berlin-Galatasaray

Hiç yorum yok: