16 Ekim 2008 Perşembe

Hakkını İsteyen Onursuz mu?

Ertuğrul Sağlam yaptığı açıklamalara devam ediyor. En son paraya düşkün olmadığını bu yüzden istifa ettiğini söylemiş. Burada bir sıkıntı var. Sormak lazım hocaya, senin sözleşmende, sözleşme sonu gelmeden kovulursan belli bir miktar para alacağın yazmıyor mu? Bu senin en doğal hakkın değil mi?

Düz mantık gidersek, sözleşme iki tarafın verdiği sözlerin resmileştirilmiş halidir. Taraflardan biri sözünü tutmuyorsa bunun bedelini tabiki ödemelidir.

Ertuğrul hoca madem ki kulüple sıkıntılar içinde, o zaman kulubün kendisini görevden alması ve gerekli tazminatı ödemesi de bir seçenek değil mi? Hoca, para peşinde koşmadım onurlu bir insanım istifa ettim diyor. Böyle bir açıklama olmamalı ama. Kimse ona demiyor ki kötü yapmışsın. Ama bu söylediklerinle, hakkını arayanları, eğer kendisi kovulursa 'hakkı olan' parasını tıkır tıkır alanları şerefsiz durumuna sokuyor. Yani sen sözleşmende yazan paranın peşinden koşmuyorsun, görevden alınacağıma istifa ederim diyorsun (ki buda bir şeçenektir, bakış açısıdır hiçbir şey söyleyemeyiz) ama 'madem benle çalışmak istemiyorsunuz kovun, tazminatımı da verin' diyen adama onursuz muamelesi yapıyorsun. Yanlış, çok yanlış...

Hiç yorum yok: