29 Ekim 2008 Çarşamba

Lakers Sezonu Açtı

Lakers taraftarı olduğumdan bahsetmiştim. Malumunuz dün de sezonu açtık. Sabah 4.30 da Portland'ı konuk ettik evimizde. Baştan sona üstün götürdüğümüz maçı 20 sayıyla rahat aldık. Peki ne gösterdi bu ilk maçta Lakers bize?

Finalde Boston'a kaybederken en büyük eksiğimizin pota altında sertliği sağlayacak, blok katkısı yapacak bir uzun olduğu belliydi açıkçası. Pota altında onlara cevap veremeyip sinmiştik. İşte bu sene benim ve hemen hemen bütün nba takipçilerinin neden bizi şampiyonluğun bir numaralı adayı olarak gördüğünün sebebi de burda gizli. Geçen sezonun ortasında sakatlanan, sakatlanmadan önce sertlik mi ararsın, blok mu ararsın, yüksek yüzdeyle hücum gücü mü arasın, alayını bünyesinde barındıran Andrew Bynum bu sene bizimle..

Korkutucu bir pota altı ikilisine sahip olduk. Hem işin savunma yönünde hem hücum yönünde. Dün de gördük bunu ki Gasol-Bynum ikilisinin olduğu bölgeye pek Blazers oyuncusu girmedi, giremedi.. Arka alanda Kobe ve Fisher'la da (içerisi sağlam olduğundan) baskı yapıldığından, tekrar sağlam bir savunma takımı olmanın ışıklarını verdi bize Lakers. İşin hücum yönünde pek sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum ki geçmiştede sıkıntı burada değildi.

Sözün özü, belliydi eksik Lakers açısından geçen sene. Şimdi tam o eksiği kapatacak olan Bynum artık takımdaki yerini aldı. Bana göre kesin favorisi Lakers ligin. İnşallah sakatlık belası yaşanmaz, tüm takımlar için yaşanmaz yüzüğüde takarız sene sonunda..

3 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Beckhamın maçtaki fotoğrafını bulabilirmisin var mı yada ?

Ege dedi ki...

biraz araştırayım, bulurum büyük ihtimalle.

Sheed dedi ki...

o favorinin en güzide parçalarından ispanyol boğası gasol'ü de içeren bi paketle geldim yahoo'da.. bi bak derim ;)

yazı güzel olmuş.. en büyük eksik bynum idi şampiyonluk yolunda.. ama ocak ayındaki bynum.. neyse biraz zaman tanımak lazım kocaoğlan'a.. yalnız özkaynaklardan gelen kuvvet farmariza çok sağlam başladı.. hadi inşallah..