6 Nisan 2009 Pazartesi

Galatasaray'ı Bitirenler

Hep başımızı bu popülist söylemler yaktı. 25000 stoper oynayacak, Lincoln Kewell oynamasa da ''aslan parçaları koşar mücadele eder alırlar maçları, Bülent hoca bayrak adamımız vardır bi bildiği....

Olmaz bunlarla işte olmuyor. Nerede 25000 stoper, 3 gol yedik. Hani sorumlu benim diyordu Adnan Polat? Ya durun ne yapıyorsunuz diyemeyen hoca nerde? Kewell stoper çıktı ya, olur mu böyle bir şey?

Futbol futbolcularla oynanır. 2000 ruhu 2000 ruhu denilen şeyde o ruh mu kazandırdı kupaları, yoksa kadromuzun çok iyi futbolculardan oluşması mı, evet inanç vardı ama 'futbolcu' vardı futbolcu. Hagi vardı, Bülent vardı, Popescu vardı, Taffarel vardı, Okan vardı.. Vardı işte.

Şu takımın en yetenekli oyuncusunu her ne olursa olsun oynatmak zorundasınz. Bunun a'sı b'si yok. İzinsiz antremana gelmemiş öyle mi? Güzel, vermediler mi cezasını? Verdiler. Ee bir de taksim meydanında hortumla dövelim mi Lincoln'ü. Ne bu artık ya?

Şampiyonluk ihtimalimizin kalmadığını düşünüyorum. Bir ihtimal şampiyonlar ligi.

Bülent Hoca geldiğinden beri hangi maçta ''vay be futbola bak dedik''. Ben hayatımda ilk defa Ali Sami Yen'de (bir Anadolu takımına karşı) Bursa maçında 90 dakika baskı yedik diye hatırlıyorum. Eskişehir maçına ne demeli? ''Ya şunu atsak oyun dönerdi'' dediğiniz bir pozisyon var mı?

Bunlara rağmen, senin elinde potansiyel karşı karşıya yaratacak en önemli adamı oynatmıyorsun? Lincoln'mü pres yapmıyor? Ya bırakın Allah aşkına ya!! Bu adam oynadığında Arda Kewell Baros'un verimi artmıyor mu? Ee?

Tamam güzel oynatmıyorsun peki, Arda'yı da 60 dan sonra unutun. O da insan. Milli Takım'da ve burada hücumu tek başına götürüyor. Her şey onun üstünde.

Uzun zamandır ilk defa futbol oynamaya çalışan bir Anadolu takımına karşı, 'at defansa şişirsin ileri' adlı süperoğlusüper futbolu oynayacağız.

Şu takımda Güven, Barış, Karan gibi adamlar oynuyor Lincoln oynayamıyorsa, bunun bir izahı olamaz. En başta yazdığımda tepki almıştım, fark etmez. Kişisel kaprislerle, egolarla takımımızın ilk yarıdaki açık ara en iyi, en verimli oyuncusu Lincoln bitirilmiştir. Bitirilmektedir de zaten.

Lincoln gibi bir futbolcumuz var ve oynatmıyoruz. Kadroya almıyoruz. Bugün yarın çıkar ''Lincoln Antep'e 11'de oynamayacağını öğrenince gitmek istemedi'' haberleri. Suçu yine Lincoln'e atarız. Oh ne güzel. Vur Lincoln'e gitsin.

Futbol futbolcularla oynanır. Başarı futbolla gelir. Bunu hala anlamayanlarımız var. Bir adam sadece koşuyor diye oynatılır mı ya? Süper koşanlar aslan parçaları, Lincoln tükaka?

Şu takıma 'iyi futbolcular' aldınız, bari oynamasına izin verin.

Takım Skibbe giderken kötü sonuçlar alıyordu. Peki o sorunlu takımda en iyi isimler kimdi? Lincoln, Kewell, Arda, Baros.

Kewell Mehmet Güven'e yerini bırakıyor. Eh koşuyor ya çocuk...

Lincoln bitirildi. Ki adam oynamak için elinden geleni yapıyor. Her fırsatta oynamak istediğini söylüyor. Ne yapsın daha bunu anlatmak için?

Galatasaray'ın da ona ihtiyacı var. Bizim de.

Futbol iyi futbolcularla oynanır. Bu iyi takımı başarıya götüren de başa geçen 'iyi teknik direktörlerdir', 'teknik direktör olan iyi futbolcular değil...

Hiç yorum yok: